A polinéz HUNA

A polinéz szigetvilág több évezredes mély tudásának hatalmas részét, a HUNA alapelveit “adta át” MA-URI-nak:
az ÉLETHEZ TÖRTÉNŐ DERŰS és AKTÍV HOZZÁÁLLÁS filozófiáját közvetíti a masszázsban, a zene, a ritmus, az érintés, a tánc, a mozdulatok által.

Huna 7 törvénye:
1. A világ olyan, amilyennek én gondolom, ÉN teremtem meg saját világomat.
2. NINCSENEK korlátok, lehetőségeimnek nincsenek határai.
3. Minden ERŐ bennem van.
4. SZERETNI annyi, mint boldognak lenni.
5. Az ENERGIA oda áramlik, ahová én irányítom.
6. MOST van életem egyetlen pillanata.
7. MINDENT jól és hatékonyan csinálok.

HUNA életfilozófiája közel ötezer éve él az Új-Zélandon, Hawaiin és a Húsvét-szigeteken élő népek között.

A HUNA egy olyan rejtett tudás, melynek ősi forrását a plejádokról (Makariti) érkező csillagemberek adtak át a Csendes-óceán partján, az ún. Mu-n élő embereknek. Megmutatták nekik, hogyan lehet a test-lélek-szellem háromságának harmóniáját elérni a GONDOLATOK és az ENERGIA segítségével.

A polinéz NAVIGÁTOROK, a kiválasztottak, akik ezen mélységes tudásnak a birtokában benépesítették Polinéziát.
Ehhez tették hozzá a későbbi polinéziaiak azt a testmunkát, amely egységes rendszert alkotott az addig ismert filozófiával.
Az érintés, a tánc és a zene felszínre hozza a lélekben rejtőző sötétséget, és fénnyé alakítja az ember belső és külső világának harmonizálása által. Ezáltal bárki megszabadulhat a belső korlátaitól, hogy aztán képes legyen megélni álmait.

Az ősi polinéziai hagyományok részét képezte a masszázs, melyet mintegy beavatási rítusként használtak a tudatosság növelésére.
A kiválasztottaknak egy tréningen kellett részt venniük, amely belépést jelentett az emberi lélek és az univerzális törvények birodalmába.

Ebből fejlődött ki a testmunka (MA-URI-ban BODYWORK), mint gyógyító rendszer, a maga holisztikus szemléletével.
A masszázsban a polinéz HUNA alapelvei mellett helyet kapnak a modern társadalom elvárásai is. A gyógyítás és terápia szavak egészen mást jelentettek az ősi polinéz kultúrában, mint most.

A régi időkben az emberek az igaz önvalójuk világának megismerését tekintették gyógyításnak, így a mai nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy saját magunk megismerése csakis a testi és szellemi egészségünk útján történhet meg.